Dit maakt PSV volgend seizoen titelkandidaat nummer een!

"Waar wij nu staan, is voor PSV nu het maximaal haalbare", vertelt Ruud van Nistelrooy voor een volle perszaal enkele dagen voor het duel met NEC Nijmegen op 1 april. Het is een uitspraak zal voor vele PSV supporters door merg en been zijn gegaan.

De titelrace is voorbij, er heerst onrust in de bovenkamers van de club en er lijkt geen lijn van verbetering te zien in het spel. Een kampioenschap lijkt verder weg dan ooit voor de Eindhovenaren, maar toch is er ook bij PSV nog wél perspectief. Deze redenen maken PSV volgend seizoen titelkandidaat nummer een!

Een cruciale transferperiode

Op het gebied van de selectie moet er nog veel gebeuren bij PSV, dat weet men binnen de club ook. Sterspelers Cody Gakpo en Noni Madueke werden afgelopen winter voor veel geld verkocht aan Premier League-clubs, voor hen werd geen definitieve vervanger binnengehaald. Deze zomer zou er met Xavi Simons nog een sleutelspeler kunnen vertrekken naar een Europese topcompetitie, waardoor de aankomende transferperiode belangrijker dan ooit zal zijn. Ook om een vervanger te halen voor Gakpo. Aan transfergelden lijkt met de grote inkomsten in ieder geval geen gebrek te zijn.

Recent kwam het Eindhovens Dagblad met het nieuws over een eerste versterking: PSV zou geïnformeerd hebben naar FC Toulouse-sensatie Branco van den Boomen. Met vijf goals en acht assists is hij een uitblinker in de Ligue 1 dit seizoen. Deze zomer is Van den Boomen transfervrij, voor PSV dus dé kans om zich te versterken met de middenvelder. Met het mogelijke vertrek van Ibrahim Sangaré kan dat een mooie aanwinst worden voor de Eindhovenaren.

Een andere naam die al in verband gebracht werd met een overstap naar Eindhoven is Ricardo Pepi, de spits wil na zijn seizoen bij FC Groningen graag weg bij het Duitse FC Augsburg.

De rechtsbackpositie is bij PSV deze zomer opnieuw vacant, Ki-Jana Hoever kon niet aan de verwachtingen voldoen en keerde daarom vroegtijdig terug naar Engeland. Voetbal International schreef recent dat PSV in de markt zou zijn voor Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk. Hij zou tussen de vier en vijf miljoen op moeten leveren voor de Friezen. Zelf ziet hij ook wel wat in een stap omhoog, vertelde hij bij de NOS: "Mijn ambitie is om die stap te maken en ik probeer mezelf te ontwikkelen voor die stap." De rechtsback is dit seizoen al goed voor vijf doelpunten en kan daarmee een versterking zijn voor PSV.

Met deze transfers lijkt PSV weer een vrij compleet elftal te hebben, het enige dat nog mist volgens de fans is versterking voor de centrale verdedigers. Als PSV dat op orde heeft, heeft Van Nistelrooy een gebalanceerde selectie die in potentie mee zou kunnen doen om de titel.

Champions League?

Met de huidige stand van zaken lijkt PSV goed op weg voor plek twee in de Eredivisie, waarmee Champions League-kwalificatie een feit zou zijn. Dat zou voor PSV een extra 40 miljoen opleveren om de financiën weer op orde te krijgen binnen de club. De laatste Champions League-affiches van de club dateren uit 2018.

Recente ontwikkeling

Toch zijn er ook verschillende kanttekeningen te vinden voor dit seizoen. Zo ontwikkelt Johan Bakayoko zich steeds meer tot basisspeler. De Belg werd in 2022 talent van het jaar in de Keuken Kampioenen Divisie en is dit seizoen ook goed voor vijf goals en drie assists. Daarmee wordt hij steeds belangrijker voor PSV en zou hij Noni Madueke kunnen vervangen op de lange termijn.

Een andere ontwikkeling speelde zich af rondom Luuk de Jong. De spits van PSV komt de afgelopen weken steeds meer in vorm. Met zijn voetbalpensioen bij Oranje kan De Jong zijn focus volledig op PSV leggen volgend seizoen. 

Er moet dus nog heel veel gebeuren bij PSV, maar het spoor is nog niet volledig beister. Volg de ontwikkelingen rondom de rood-witten hier op Voetbalflitsen.nl