'Interesse van Paris Saint-Germain in Simons steeds concreter'

Xavi Simons speelt dit seizoen de pannen van het dak bij PSV en is één van de grootste talenten in de Nederlandse competitie op dit moment. Dat valt niet alleen op bij clubs uit de Eredivisie, maar ook Paris Saint-Germain is opnieuw geïnteresseerd in zijn diensten. De voormalige werkgever van Simons overweegt steeds serieuzer een deal met PSV.

Dat meldt Le Parisien. De Oranje-international heeft een clausule opgenomen in zijn contract bij PSV dat de Franse club hem voor twaalf miljoen euro terug mag halen naar Parijs, mits hij zelf welwillend tegenover een terugkeer staat. Het medium weet ook dat Paris Saint-Germain regelmatig contact heeft met Simons en Luis Campos, de technisch directeur van de club, volgt zijn ontwikkelingen nauwlettend.

De Fransen gaan op korte termijn in kaart brengen welke spelers mogen vertrekken, wie er blijven en welke spelers eventueel aangetrokken moeten worden. De negentienjarige hoofdrolspeler in deze zaak heeft echter vetorecht en mag zelf beslissen of een transfer eventueel een optie is. Als hij in Eindhoven wil blijven, kan de Franse topclub helemaal niets beginnen.

Prioriteit

Het behouden van de talentvolle Nederlander is bij de Brabantse clubleiding prioriteit nummer één. Hij is namelijk één van de beste Eredivisie-spelers dit seizoen en strijd nog volop voor de topscorerstitel. PSV beschikt over een overeenkomst tot medio 2027 met Simons en zij zijn momenteel in gesprek om dat contract te verlengen en op te waarderen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers