Ajacied wil vertrekken: 'Europese topspelers, dat was de belofte'

Steven Bergwijn staat in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United. De Amsterdammer heeft volgens The Daily Mirror zelf ook wel oren naar een winterse transfer. Het Engelse medium meldt namelijk dat transferbeloftes die Ajax aan Bergwijn deed, niet nagekomen zijn.

'Bergwijn werd het idee geschetst dat Ajax topspelers uit heel Europa zou halen, maar de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat verspilde 150 miljoen euro aan teleurstellende transfers', schrijft Daily Mirror-journalist Ryan Taylor. Na de transfer van Bergwijn is het Ajax niet meer gelukt grote spelers binnen te halen. Afgelopen zomer werd Josip Sutalo binnengehaald als topaankoop, maar de Kroaat viel in de eerste seizoenshelft volledig door de mand.

Ajax wil van Bergwijn af

Het Engelse medium weet niet alleen te vertellen dat Bergwijn ongelukkig is bij de Amsterdammers. Volgens de Daily Mirror wil de club ook maar wat graag van hem af. 'Bergwijn is niet populair bij de club, ondanks het feit dat hij met een weeksalaris van bijna 100.000 euro per week de grootverdiener in de selectie is.' De aanvoerder zou een slechte relatie hebben met zowel de supporters als de media, klinkt het.

Voor meer informatie over de mogelijke transfer van Bergwijn naar West Ham United, lees je het artikel hier.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers