'Ajax ontvangt steeds meer signalen dat Timber op langer verblijf mikt'

Bij Ajax denkt men steeds meer dat Jurriën Timber nog een extra jaar Ajacied is, ondanks de interesse van Manchester United. De Amsterdammers denken te kunnen profiteren van het aanstaande WK in november en december, aldus De Telegraaf.

In dienst van de landskampioen weet de Oranje-international namelijk zeker dat hij wekelijks een basisplaats heeft en dat is bij de nieuwe club van Erik ten Hag geen zekerheid. De Nederlandse oefenmeester wil Timber graag meenemen naar de Premier League. De Amsterdammers hebben een prijskaartje van veertig miljoen euro in het hoofd en dat is geen afschrikker voor de Engelsen.

Naar verluidt is het vooral de speler zelf die een transfer nog niet ziet zitten. Ajax zou steeds meer signalen ontvangen dat de twintigjarige verdediger neigt naar een extra jaar in de Eredivisie. Eerder gaf hij in De Telegraaf al aan dat hij een langer verblijf niet uitsloot, maar de Nederlandse topclub wil zo snel als mogelijk het contract verlengen. Tot op heden loopt het contract tot medio 2024.

Quinten Timber, het broertje van Jurriën, heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld op het middenveld van FC Utrecht. Hij kwam transfervrij naar de Domstedelingen, maar heeft hoge ogen gegooid en kan daardoor komend seizoen misschien al terugkeren in Amsterdam. Dat speelt mogelijk ook een rol, aldus de ochtendkrant.