Kevin Diks kijkt uit naar weerzien met Dries Mertens: ''Zal hem een klein trapje geven''

Kevin Diks kijkt uit naar weerzien met Dries Mertens: ''Zal hem een klein trapje geven''

Het Champions League-duel tussen Napoli en Feyenoord betekent voor Kevin Diks een weerzien met Dries Mertens. Vorig seizoen kwamen de twee elkaar al eerder tegen, toen de Feyenoorder bij Fiorentina speelde. Diks en Mertens kennen elkaar omdat beiden een geschiedenis hebben bij AGOVV.

"Na afloop kwam Dries Mertens naar mij toe. Hij vroeg: 'Ben jij niet die jongen die bij AGOVV/Vitesse in de jeugd heeft gespeeld?' Ik vond het bijzonder dat hij dat wist," vertelt Diks in gesprek met EFL Voetbal. ''We hebben een keer samen gespeeld bij het AGOVV business toernooi. Mertens leende toen nog mijn schoenen. Die pasten goed, ook al was ik een stuk jonger, haha.''

Klein trapje

Diks vervolgt: "Ik dacht nog: hij herkent mij vast niet meer. Maar we hebben gekletst en shirtjes geruild. Leuk dat we elkaar in de Champions League weer tegenkomen. Hij speelt nu centraal, maar we komen elkaar vast tegen. Ik zal hem dan een klein trapje geven, met een lachje. Ik heb veel bewondering voor hoe hij presteert."

Niet nieuw

Als huurling van Fiorentina is het Stadio San Paolo niet nieuw voor hem. "Ik deed een paar minuten mee, maar de sfeer in het oude, prachtige stadion, was geweldig. Het was ook een geweldige wedstrijd: 3-3,'' aldus Diks.