PSV besluit trainingskamp met zege op FC Augsburg

PSV heeft zaterdag in de voorbereiding een 1-2 zege op FC Augsburg geboekt. Rechtsback Julian Kwaaitaal bezorgde de Eindhovenaren de overwinning.

Het duel in de ATV Riesneralm Arena in het Oostenrijkse Irdning duurde langer dan een normale wedstrijd. FC Augsburg en PSV speelden in totaal twee keer 75 minuten. Na een kwartier spelen opende Dion Beljo de score voor de Duitsers. Vier minuten later stond het alweer gelijk via aanvoerder Luuk de Jong.

Met 106 minuten op de klok bracht Kwaaitaal PSV aan de leiding. In de slotfase kon Augsburg vanaf de strafschopstip langszij komen, maar doelman Walter Benítez stak daar een stokje voor. Even later kwam Anwar El Ghazi nog tot scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd. Zo stapte PSV met een 1-2 overwinning van het veld af.

Het trainingskamp in Oostenrijk zit er nu op voor de Eindhovenaren, die dus met een goed gevoel terugkeren naar Eindhoven. Komende week werkt de ploeg van Peter Bosz twee oefenwedstrijden af, tegen FC Eindhoven (woensdag om 20.00 uur) en Nottingham Forest (zondag om 18.30 uur). Beide duels worden gespeeld in het Philips Stadion.

Opstelling PSV eerste helft: Drommel; Sambo, Ramalho, Boscagli, Mwene; Sangaré, Babadi, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lang

Opstelling PSV tweede helft: Benitez; Kwaaitaal, Teze, Van de Blaak, Van Aanholt; Comenencia, Land, Van den Heuvel; El Ghazi, Pepi, Vertessen