Lang speelt komend seizoen tóch met nummer 7 bij PSV: "Dank voor jullie steun"

Noa Lang draagt komend seizoen tóch nummer 7 op de rug bij PSV. De aanwinst leek na het vertrek van Xavi Simons rugnummer 10 van hem over te nemen, maar de club uit Eindhoven heeft uiteindelijk anders besloten.

"Zoals jullie weten had ik met PSV in principe afgesproken om met rugnummer 10 te spelen bij een vertrek van Xavi", reageerde Lang donderdagavond via de officiële kanalen van PSV. "Vanochtend is mij verteld dat er héél veel Noa Lang-shirtjes met rugnummer 7 zijn verkocht. Daarom hebben we besloten dat ik komend seizoen met nummer 7 blijf spelen. Ik wil jullie danken voor de steun. Op naar meer Noa Lang 7-shirtjes!"

Lang ging na het vertrek van Simons in gesprek met de directie van PSV en gaf aan dat hij alsnog rugnummer 10 wilde hebben. De clubleiding stond daar aanvankelijk ook voor open, maar laat het nu alsnog voor wat het is. Volgens Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, waren er al meer dan 500 Noa Lang-shirts met rugnummer 7 verkocht. Zowel de club als de speler vond het daarom 'onzin' om de supporters ineens te confronteren met een shirt dat niet overeenkomt met de werkelijkheid op het veld. 

Lang was zelfs bereid om de 'gedupeerde' fans te vergoeden, maar het bleek onmogelijk om iedereen op korte termijn te achterhalen. Dat geintje zou de vleugelaanvaller zo'n 50.000 euro hebben gekost.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers