Steven Berghuis zorgelijk om 'serieus supporters probleem in Nederland'

Steven Berghuis heeft zich uitgelaten over het incident na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Twente eind mei. De aanvaller gaf een supporter een klap, nadat teamgenoot Brian Brobbey racistisch werd bejegend. Berghuis kijkt met gemengde gevoelens terug op het bewuste moment en kaart een serieus probleem in Nederland aan.

Berghuis geeft in gesprek met AT5 aan er inhoudelijk niet te veel op in te gaan, "maar ik sta er nog steeds een beetje fifty-fifty in." "Ik vind, eerlijk gezegd, dat het uit de hand loopt richting de spelers en scheidsrechters", meent de aanvaller van Ajax. "Hetgeen je over je heen moet laten gaan. Het gebeurt overal, maar ik zie wel dat het te ver gaat vanaf de tribunes en als wij arriveren met de bus."

Zijn actie kwam Berghuis duur te staan. De aanvaller werd gestraft met een schorsing van twee wedstrijden, waardoor hij de eerste drie competitiewedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. Tegen FC Twente (3-1) kreeg Berghuis ook nog eens zijn vijfde gele kaart. "Ik heb uiteindelijk mezelf ermee", aldus de Oranje-international die een groter probleem aankaart. "Maar ja, donderdag liep het bij FC Twente ook weer uit de hand op de tribune. We hebben wel een serieus probleem in Nederland."

Achter zijn actie staat Berghuis deels. "Tot hier en niet verder. Het houdt voor mij een keer op. Aan de andere kant vraag ik het mezelf af of het wel iets oplost. Het is wie ik ben met mijn emotionele karakter, dan gebeurt zoiets." Berghuis weet ook dat zijn gedrag niet door de beugel kan. "Dat mag niet, want ik ben speler van Ajax en ik snap dat kinderen naar mij opkijken. Laat staan mijn eigen kinderen."

Feyenoord-doelman vertrekt