Berghuis laat zich kritisch uit over Ajax-selectie: "Het is zorgelijk.."

Steven Berghuis heeft zich kritisch uitgelaten over de stand van zaken bij Ajax. De aanvaller ziet zijn ploeg niet als favoriet beginnen aan het nieuwe seizoen. Berghuis maakt zich zorgen over de huidige selectie van Maurice Steijn en snapt het vertrek van Dusan Tadic.

Het de uitgaande transfers van Jurriën Timber en Dusan Tadic zag Ajax twee sterkhouders vertrekken. Vooral het vertrek van Tadic noemt Berghuis teleurstellend. De Oranje-international mist zijn oude leider, waarmee hij een goede persoonlijke band had. "Het is heel teleurstellend dat hij weg is, maar niet heel verrassend. Dusan was de aanvoerder en geeft alles, alles, alles", aldus Berghuis in gesprek met AT5. "Hij is naar Ajax gekomen om elk jaar kampioen te worden en het gevoel te hebben dat je daar om mee kan doen." Berghuis begrijpt het begrijpt dan ook wel dat Tadic vertrokken is. "Als hij dat gevoel niet heeft, dan gaat hij weg."

Tot nu toe versterkte Ajax zich alleen nog met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. Daarnaast is het druk bezig met de komst van Eduard Spertsyan en Josip Sutalo. Toch baart de huidige stand van zaken zorgen bij Berghuis. "Op dit moment is het wel zorgelijk, daar kunnen we niet omheen." De aanvaller twijfelt dan ook of Ajax dit seizoen aan de verwachtingen kan voldoen. "Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. Op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen. Onze selectie is gewoon.. Wij moeten dat gaan laten zien, maar dan moeten wij ook een selectie hebben die daar voor kan gaan. Ik maak me op dat moment wel zorgen over."