Xavi Simons over toekomst: "Er is nu duidelijk veel veranderd"

Xavi Simons durft niet te zeggen of hij volgend seizoen nog onder contract staat bij PSV. Het twintigjarige toptalent is zich bewust van de speciale PSG-clausule in zijn contract.

"Ik ben op de hoogte van de clausule van PSG om me terug te halen, maar voor zover ik weet hebben zij ook nog geen trainer", zo laat Simons weten in gesprek met de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano. Paris Saint-Germain moet deze zomer op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Diverse Franse media meldden dinsdag dat Christophe Galtier de laan is uitgestuurd.

Ook bij PSV is het een en ander veranderd. Zo stapte Ruud van Nistelrooij, die Simons afgelopen zomer naar Eindhoven haalde, een paar weken geleden op als hoofdtrainer. "Er is nu duidelijk veel veranderd. Ik heb de nieuwe manager (Peter Bosz, red.) nog niet ontmoet of gesproken. Ik zal met hem en PSV gaan praten, en daarna over mijn toekomst beslissen".

De middenvelder annex aanvaller gaf eerder in gesprek met de Volkskrant aan dat hij geen idee heeft waar hij na de zomer speelt. "Ik weet het nog niet. Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is".

Feyenoord-doelman vertrekt