'Angst voor veel Feyenoord-fans in Rome'

Feyenoord won afgelopen donderdag met 1-0 van AS Roma. Ondanks dat de ploeg van Arne Slot minder goed speelde dan het dit seizoen al weleens liet zien, werd er knap gewonnen van de ploeg van José Mourinho. Aankomende donderdag staat de return op het programma en de Romeinen kijken daar niet per se naar uit.

In 2015 ging het namelijk flink mis in de Italiaanse hoofdstad. Feyenoord-fans zorgden voor opruiing, openbare geweldpleging en verzet tegen agenten. Daarnaast werd er schade aangericht aan de Spaanse trappen en de Barcaccia-fontein, die toen net voor twee ton was gerestaureerd. 

Fans reizen naar Rome

Tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma waren er geen tot weinig Italiaanse fans naar Nederland gekomen. Andersom lijkt dit wel te gaan gebeuren. Carli Klijn, van de Rotterdamse supportersvereniging, vertelde aan het ANP dat er verwacht wordt dat enkele honderden fans naar Italië zullen afreizen. Echter wordt ook meer dan duizend niet uitgesloten. 

De autoriteiten zijn daardoor erg bang voor een herhaling van de rellen in 2015. Journalist Giovanni Capuano meldt op zijn Twitter dat de Feyenoord-fans nieuwe plunderingen willen gaan doen en dat ze gaan samenwerken met de harde kern van Napoli. 

Ook interessant