Amsterdammers reageren op mogelijke deal met Russische club: 'Even ergens anders gaan zoeken'

Rond de mogelijke transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax is veel te doen. De aanvaller lijkt namelijk de overstap te gaan maken van FK Krasnodar, nota bene een club uit Rusland. Sinds deRussische invasie van Oekraïne staan er veel sancties op het land. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en een aantal journalisten vinden dan ook dat Ajax geen zaken moet doen met een club uit Rusland, maar deelt de 'gewone' burger deze mening ook?

Delokale Amsterdamse televisiezender AT5 ging dan ook de straat op om de mening van Amsterdammers op het nieuw te onderzoeken. Deze gingen heen-en-weer. Zo vond één iemand het niet kunnen dat Ajax zaken blijft doen met een club uit Rusland."Ik zou het niet goed vinden natuurlijk, met de omstandigheden die er nu spelen. In principe moeten ze even ergens anders gaan zoeken." Toch kijkt de meerderheid niet naar het land van herkomst of club, maar naar de voetballer. "Ze zullen wel moeten. Als het nou met een Russische of Chinese is, Ajax moet wel."

"Ik denk niet zo zeer aan dat geld, maar gewoon of die jongen goed kan voetballen. En of hij kan komen." Als de verslaggever aanhaalt dat men wel streng is richting andere bedrijven, waaronder Heineken, die in of met Rusland zaken bleven doen, dan geeft de geïnterviewde een opmerkelijkantwoord. "Ik houd niet van bier, maar van Ajax. Dus ik denk dat dat het verschil is, haha". 

De in Rusland geboren, maar voor Armenië uitkomende Spertsyan kan dus rekenen op steun uit Amsterdam. "Ik denk niet dat je zo'n jongen moet straffen voor zijn land of de eigenaar van zo'n club, maar eris natuurlijk ook veel negatiefs over te zeggen. Maar dat geldt ook voor een heleboel andere spelers die bij Ajax hebben rondgelopen."

Check de video van AT5 hieronder

Feyenoord-doelman vertrekt