PIKANT! Wordt dit de nieuwe nummer 6 van Feyenoord?

Langzaamaan komt de winterse transferperiode er weer aan. Feyenoord is een van de clubs die waarschijnlijk gaat toeslaan. Zo is de club na het vertrek van Fredrik Aursnes op zoek naar een nieuwe ‘nummer 6’, oftewel spelverdeler. Een van de namen die voor deze plek in de rondte gaat is de 23-jarige Ladislav Krejčí. Dit meldt 1908. Hoewel de naam niet bij iedereen een belletje doet rinkelen is het gerucht wel pikant.

Krejčí staat momenteel onder contract bij Sparta Praag, de club waar Feyenoord Dávid Hancko afgelopen zomer van overnam. De overname van de verdediger was een lastige, want de technisch manager van Sparta Praag, Tomáš Rosický was pas na moeilijke onderhandelingen bereid om Hancko voor zo’n 6 miljoen te laten gaan. Dit kwam hem op veel kritiek te staan omdat men in Tsjechië die transfersom te laag vond. Volgens Transfermarkt ligt de marktwaarde van Krejčí op 5 miljoen euro, maar het lijkt erop dat Sparta Praag veel meer voor de middenvelder gaat vragen.

Wie is Ladislav Krejčí?

Deze 23-jarige spelverdeler speelt momenteel voor Sparta Praag, dat hem in 2019 voor 310.000 euro overnam van het Tsjechische Zbrojovka Brünn, waar hij op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het betaalde voetbal debuteerde. Inmiddels heeft Krejci zijn debuut gemaakt voor de Tsjechische nationale ploeg en staat de teller op twee interlands.In clubverband heeft de middenvelder 114 wedstrijden achter zijn naam voor Sparta Praag waarin hij in totaal 24 keer scoorde. Hij staat nog tot medio 2025 onder contract.

Bekijk beelden van de Ladislav Krejci hieronder: