Nederlands Elftal met speciale aanvoerdersband in Hongarije: 'OneLove'

Georginio Wijnaldum, aanvoerder van het Nederlands Elftal, draagt komende zondag een speciale aanvoerdersband om zijn arm. Op de band in de tekst 'OneLove' en een hart in de kleuren van de regenboog te zien. 

onelove

Dit alles heeft te maken met de omstreden anti-homo-wet uit Hongarije. "Met het dragen van deze band willen wij als Oranje benadrukken dat wij staan voor inclusiviteit en verbinding," geeft Wijnaldum aan. "We zijn tegen elke vorm van uitsluiting en discriminatie. Wij hopen zo iedereen die zich waar ook ter wereld gediscrimineerd voelt te steunen."

LEES OOK: Update: UEFA stopt onderzoek naar Neuer om regenboogband

De speciale aanvoerdersband was in 2020 ook al eens te zien. Destijds droegen aanvoerders in de Eredivisie de band als onderdeel van de #OneLove-campagne. In november van dat jaar droeg het Nederlands Elftal ook speciale warming-up shirts met het logo van OneLove. 

Nederland komt zondag 27 juni om 18:00 uur in actie. Dan speelt het in het Ferenc Puskásstadion te Boekarest, Hongarije, de achtste finale. Wie de tegenstander van Oranje dan is, is nog onbekend.

Veronica Inside, De Oranjezomer

Johan Derksen is van mening dat voetbal alles met politiek te maken heeft. Hij prijst Oranje-aanvoerder Georginio Wijnaldum en is kritisch op bondscoach Frank de Boer.