'Duitse leegloop dreigt bij PSV; Max en Müller mogen ook vertrekken'

Niet alleen de Duitse trainer vertrekt uit Eindhoven, want ook doelman Vincent Müller en vleugelverdediger Philipp Max staan voor een transfer. De doelman is in gesprek met MSV Duisburg uit de 3. Bundesliga en maandag werd bekend dat Union Berlin zich graag wil versterken met de Duitse linksback. Mario Götze vertrekt zo goed als zeker naar Eintracht Frankfurt. 

De 21-jarige doelman uit Keulen kwam in 2020 op aandringen van Schmidt over, maar heeft overduidelijk geen toekomst in de hoofdmacht van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het Duitse MSV Duisburg interesse heeft. Müller ligt nog één jaar vast in Eindhoven en zal naar alle waarschijnlijkheid een bescheiden transfersom op gaan leveren.

Het bedrag dat PSV wil ontvangen voor Max ligt een stuk hoger. Union Berlin is gecharmeerd van de Duitse linksachter, maar kan tot dusver nog niet voldoen aan de eisen die de Eindhovenaren stellen. In 2020 kwam de 28-jarige back voor 7,7 miljoen naar de Eredivisie. Hij staat nog minimaal twee jaar onder contract en moet dan ook minimaal vijf á zes miljoen euro gaan opleveren. 

Het vertrek van Götze is volgens verschillende bronnen al rond, maar het wachten is op de bevestiging. Hij lijkt terug te keren in de Bundesliga en ditmaal bij Eintracht Frankfurt. Timo Baumgartl gaat opnieuw een verhuurperiode tegemoet bij Union Berlin en kan voor 3,5 miljoen euro definitief de overstap maken.

Net binnen