Adverteerders rondom VI haken af vanwege uitspraken Johan Derksen

Veronica Inside is een sponsor kwijtgeraakt door de uitspraken die Johan Derksen de afgelopen dagen in het programma deed in het kader van Black Lives Matter. 

Sponsor

Zespri Kiwifruit stopt namelijk als sponsor, zo maakte het zelf bekend via social media. "Wij begrijpen jullie verontwaardiging en woede als reactie op wat gezegd is in Veronica Inside", zo valt te lezen op Instagram Stories. "Wij distantiëren ons er uitdrukkelijk van en willen niet meer adverteren rond dit programma."

Gillette

Gillette, het bedrijf dat twee jaar geleden al afhaakte als vaste sponsor na de transgenderrel met Van der Gijp, wil ook niet (meer) adverteren rond het voetbalprogramma. "Als onderdeel van onze algemene mediaplanning was onze reclame mogelijk aanwezig in het reclameblok. We distantiëren ons van de uitspraken die in het programma zijn gedaan en steunen geen enkele boodschap die mensen kan kwetsen op basis van hun huidskleur, geslacht, hun mening of seksuele geaardheid. Daarom zullen wij per direct stoppen met adverteren rondom dit programma", laat een woordvoerder weten aan Het Parool.

Reclametijd

Albert Heijn zal eveneens niet langer reclametijd inkopen rond Veronica Inside. Dit vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan Shownieuws.

Gesprek met Veronica

RTL Nieuws schrijft verder dat Gamma en SNS Bank een gesprek willen met Veronica. Zij sponsoren het programma niet, maar hun reclames zijn wel regelmatig te zien in de blokken rond Veronica Inside. "Wij nemen afstand van alle racistische uitlatingen die worden gedaan in welk programma dan ook", aldus SNS.

Johan Derksen

Derksen zei in Veronica Inside onder meer dat het volgens hem wel meeviel met racisme in Nederland. "Ik heb er alle respect voor als mensen protesteren, maar ik zie eigenlijk alleen maar schreeuwende gekkies op tv die de ruimte krijgen", zei hij maandagavond aan tafel bij VI.

In de uitzending werd ook gesproken over een man in Leeuwarden die als Zwarte Piet verkleed was. Derksen zei daarop grappend: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?" Die uitspraken leidden op sociale media tot veel onrust. -->Anouk, Albert Verlinde, Boomsma.. Johan Derksen onder vuur 'en moet excuses aanbieden"

Lees ook: Eljero Elia en Memphis Depay openen het vuur op Johan Derksen

Instagram

Op het Instagram account van Voetbalflitsen laten veel mensen hun reactie achter op de poll of Johan Derksen zijn excuses moet aanbieden aan Akwasi. 

BN'ers

BN'ers als Arie Boomsma en Glennis Grace hopen de mannen van Veronica Inside monddood te maken door te zagen aan hun financiering. Ze hebben naast Gillette, Zespri ook TOTO, Gamma, Kordaat, Veet, de KvK, Albert Heijn en SNS Bank opgeroepen om hun advertenties rondom de Veronica-show te heroverwegen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Johan Derksen’

Kees Jansma: "Heb idee dat Veronica Inside in september gewoon doorgaat"

Johan Derksen doet opvallende contractuele onthulling

VPRO-gezicht vindt VI app-promotie van Danny Vera racistisch klinken: 'We hebben een aaaaaaap!!’

Televisierecensent Angela de Jong maakt Wilfred Genee met grond gelijk

Wilfred Genee: "Je moet ook rekening houden met het sentiment van het moment"

Wilfred Genee en Johan Derksen botsen niet voor het eerst - De heftigste ruzies uit het verleden (VIDEO)

‘Wilfred Genee over jaar met de Daklozenkrant bij AH’

Kieft zit niet op inbreng Davids en Boussatta te wachten en stoort zich aan Boomsma

Standbeeld Johan Derksen onthuld in Grolloo.. (LOL)

Wordt dit de opvolger van Wilfred Genee bij Veronica Inside?

Wilfred Genee krijgt haat-bericht door de brievenbus: "Laat mijn gezin erbuiten!"