Nieuwe marktwaarden Eredivisie: Top-10 duurste spelers op dit moment!

Hirving Lozano is de duurste speler die rondloopt in de Eredivisie. Dat blijkt na de nieuwste update van de Estimated Transfer Value van alle spelers in de Nederlandse topcompetitie. Feyenoord-spits Santiago Giménez heeft Noa Lang ingehaald en is de nieuwe nummer twee.

Marktwaarde Lozano stijgt

Lozano had al de hoogste waarde van alle spelers in de Eredivisie. Door een stijging van 700.000 euro komt zijn marktwaarde op 35 miljoen. Lozano heeft na een moeizame start in Eindhoven zijn vorm weer volledig te pakken en dat is dus af te lezen aan zijn nieuwe marktwaarde. De Mexicaan won al zijn wedstrijden met PSV in november, zowel in de Eredivisie als in de Champions League. 

Giménez haalt PSV'er in en is nipt tweede

Giménez stijgt van de derde naar de tweede plaats op de lijst. De 22-jarige spits van Feyenoord ziet zijn marktwaarde omhoog schieten van 26,6 naar 31,7 miljoen euro. Ook hij kan terugkijken op een uitstekende maand. In de Eredivisie won hij alles met Feyenoord en tekende hij voor een hattrick tegen Excelsior. Al waren de Champions League-resultaten tegen Lazio Roma en Atlético Madrid wel tegenvallend in november. 
Noa Lang moet zijn tweede plek afstaan aan Giménez en zakt naar plek drie. Door een blessure kwam hij in november niet in actie, wat ten koste is gegaan van zijn waarde. Zijn waarde is gezakt van 33 naar 31,3 miljoen euro. Het is nog niet bekend wanneer Lang zijn rentree kan maken namens PSV.

Bakayoko grootste stijger

Johan Bakayoko is de grootste stijger. De twintigjarige Belgische buitenspeler van PSV stijgt van de achtste naar de vierde plaats. Bakayoko vertegenwoordigde een waarde van 20 miljoen euro, wat nu 28,4 miljoen bedraagt. In alle competities was de aanvaller vorige maand goed voor een doelpunt en vier assists.
Bakayoko won met PSV alle wedstrijden die hij speelde, kwam in de interlandperiode in beide duels met België in actie en is nog altijd pas 20 jaar oud. 

Bergwijn daalt maar ziet andere Ajacieden stijgen

Opnieuw is de waarde van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn gedaald. Dat de buitenspeler opnieuw minder waard is geworden, is inmiddels geen verrassing meer. Sinds mei van dit jaar is de dalende lijn ingezet. Waar hij nog een waarde van 26,2 miljoen euro vertegenwoordigde, staat zijn waarde nu op 24,4 miljoen euro. 

Het zeventienjarige toptalent Jorrel Hato zit Bergwijn op de hielen met een waarde van 22,3 miljoen. Brian Brobbey is nieuw in de top-10. De Ajax-spits werd op scherp gezet door kritiek van onder meer Ronald Koeman en Marco van Basten. De Oranje-international zag zijn waarde afgelopen maand stijgen van 16,5 naar 18,3 miljoen euro. Daarmee behoort hij tot de tien duurste spelers van de Eredivisie.

Hier de volledige top-tien: