Septemberoverzicht Feyenoord: Slot dendert door

September is alweer voorbij, dat betekent terugblikken. Op papier was het geen makkelijke maand voor Feyenoord met wedstrijden tegen PSV en Slavia Praag, maar de Rotterdammers boekte uitstekende resultaten. Ook bewees Guus Til nog maar eens zijn waarde. De middenvelder werd zelfs Eredivisie speler van de maand. Dit is het septemberoverzicht van Feyenoord.

Maccabi Haifa - Feyenoord (0-0)

De eerste wedstrijd in de UEFA Europa Conference League verliep niet helemaal zoals gehoopt voor Feyenoord. In een snikheet Haifa kwamen beide ploegen niet tot scoren. Bryan Linssen kreeg een aantal goede kansen en aan de kant van Maccabi Haifa schoot oud-Eredivisiespeler Tjaronn Chery de bal snoeihard op de lat. Hiermee pakten de Rotterdammers toch een punt in een Europese uitwedstrijd, iets waar ze niet ontevreden mee kunnen zijn.

PSV - Feyenoord (0-4)

Arne Slot maakt keer op keer indruk dit seizoen, maar voor deze topper bleef PSV duidelijk de favoriet. Na een eerste helft waarin de Eindhovenaren het spel uitmaakten sloeg Feyenoord vlak voor rust toe. Jens Toornstra scoorde op fraaie wijze na een voorzet van Marcus Pedersen. Na rust ging Feyenoord meer terughangen en de voorsprong vasthouden. Dat lukte, PSV kwam niet door de verdediging van Feyenoord heen en Bryan Linssen en Jens Toornstra vergrootten de voorsprong. Cyriel Dessers zorgde voor het slotakkoord, na een assist van Luis Sinisterra bepaalde hij de eindstand, 0-4.

Feyenoord - Heerenveen (3-1)

Dit was de wedstrijd van Bryan Linssen. Na een uur spelen produceert de spits misschien wel het doelpunt van het seizoen. Na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh hakt hij de bal via de paal in het doel, zijn honderdste treffer in de Eredivisie. Even werd het nog spannend na de late goal van Joey Veerman, maar Guus Til maakte in de slotminuut zijn tweede van de avond en Feyenoord wint met 3-1.

Feyenoord - NEC (5-3)

Na twee snelle goals lijken de Rotterdammers op een rustig avondje af te stevenen. Maar NEC komt terug, in de rust staat het 2-2 en oud-Feyenoorder Calvin Verdonk maakt er zelfs 2-3 van. Vol ongeloof kijken de Feyenoord-supporters naar de wedstrijd. Maar dan staat Guus Til op. Via een corner knikt hij de 3-3 binnen en ik de allerlaatste minuut ramt hij ook de 4-3 tegen de touwen. Ook Cyriel Dessers wist weer, op prachtige wijze, een doelpunt mee te pakken. Feyenoord wint met 5-3

Feyenoord - Slavia Praag (2-1)

Feyenoord begint fel en stormt over de Tsjechen heen. Orkun Kökçü en Bryan Linssen zetten Feyenoord binnen het half uur op 2-0. In de tweede helft heeft Slavia Praag meer controle over de wedstrijd en komen ook terug op 2-1. Feyenoord houdt stand en pakt de eerste overwinning in de UEFA Europa Conference League.