Wijnaldum blikt vooruit op duel met Tsjechië: "De vlag uit, dat kan natuurlijk niet"

Nederland treedt zondag aan tegen Tsjechië in de achtste finale van het EK. Georginio Wijnaldum is niet van plan om de Tsjechen te onderschatten. 

Ondanks het feit dat Oranje door velen wordt gezien als favoriet, wil Wijnaldum nog niet deelnemen aan de polonaise. "Het had gekker gekund, je had tegen een sterkere tegenstander kunnen spelen", zo laat de 78-voudig international weten aan de NOS.

De aanvoerder van het Nederlands elftal doelt daarmee op de nummer drie van groep F, de poule des doods met Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. "Maar de vlag uit, dat kan natuurlijk niet".

'Manier van leider zijn'

Door afwezigheid van de geblesseerde Virgil van Dijk, is Wijnaldum de captain. De 29-jarige middenvelder is niet de enige leider binnen het veld. "Wat ik mooi vond, was dat Donyell Malen mij in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië aansprak over waar ik moest gaan staan".

"Daardoor kwam het team beter tot zijn recht. Dat is ook een manier van leider zijn. Iedereen probeert zijn steentje bij te dragen. Niet alleen ik, omdat ik dan de aanvoerdersband draag", aldus Wijnaldum.

Speciale aanvoerdersband

Nederland en Tsjechië staan zondagavond om 18.00 uur tegenover elkaar in de Puskás Aréna, met als inzet een plek in de kwartfinale. Wijnaldum draagt tijdens dat EK-duel een OneLove-aanvoerdersband vanwege de anti-homowet in Hongarije.