Hiep hiep hoera, de jarigen van 20 december: De Goey, Cole & Keur

20 december is de dag waarop de volgende voetballers jarig zijn:

Ed de Goey (1966, 50 jaar), voormalig doelman van onder meer Sparta, Feyenoord, Chelsea en Oranje. We kennen Ed als cultheld in De Kuip, maar ook als een man met andere passies dan voetbal. De Goey houdt van muziek en showde ooit zijn met cd’s gevulde ‘muziekpaaltje’.

De Goey had een prachtige carrière, keepte bij topclubs en was Oranjes eerste doelman op het WK in 1994, maar hij bleef gewoon ‘Ed’ en hield het imago van ‘doodnormale man’. Dat had behalve met zijn voorkomen, zijn karakter en zijn muziekhobby ook met zijn liefde voor puzzelen te maken. Ed legde graag een puzzeltje.

Voetballers die ook jarig zijn op 20 december:

Martín Demichelis (1980, 36 jaar) – Centrale verdediger die furore maakte bij Bayern München en via onder meer Atlético Madrid en Manchester City nu bij Espanyol onder contract staat. Speelde 50 interlands voor Argentinië.
Ashley Cole (1980, 36 jaar) – Linksback die op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Arsenal maakte. Vertrok na de verloren Champions League-finale in 2006 naar rivaal Chelsea en was jarenlang de vaste linksachter in de Engelse nationale ploeg.
Piet Keur (1960, 56 jaar) – Beleefde zijn meest succesvolle jaren in dienst van HFC Haarlem. Kwam ook uit voor onder meer Feyenoord en FC Twente en had als bijnaam Piet Likeur, wegens zijn reputatie als stapper en losbol.