FIFA-baas is boos na 'klap in het gezicht': "Als aanbiedingen oneerlijk blijven, wordt WK niet uitgezonden"

In de zomer van 2023 gaat het WK voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland van start. Het is echter maar de vraag of het toernooi wordt uitgezonden. FIFA-voorzitter Gianni Infantino is namelijk ontevreden over de biedingen op de uitzendrechten van het WK.

Van 20 juli tot 20 augustus strijdt onder meer Nederland om de wereldtitel in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het wereldkampioenschap plaatsvindt. De uitzendrechten zijn nog altijd niet verkocht, maar de biedingen van grote landen als Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk stemmen FIFA-voorzitter Infantino niet tevreden: "Het is onze morele en wettelijke verplichting om niet te onderbieden voor het WK", zei de baas van de wereldvoetbalbond tijdens een persconferentie in Genéve.

'Biedingen tussen de 1 en 10 miljoen pond'

De biedingen voor het WK voor vrouwen liggen naar verluidt tussen 1 en 10 miljoen pond (omgerekend ongeveer 1,1 en 11,5 miljoen euro). Ter vergelijking: de biedingen voor het WK voor mannen liggen tussen de 100 en 200 miljoen pond. Het WK 2023 voor vrouwen vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland, waardoor de speeltijden niet op 'prime-time' plaatsvinden. Infantino dreigt met het niet uitzenden van het WK in de eerder genoemde vijf Europese landen.