'Feyenoord-fans willen Eredivisie-smaakmaker: "Dat is wel duidelijk"

Hoewel de vorm van Orkun Kökcü de laatste weken groeiende is, stelt Emile Schelvis in FC Rijnmond dat Feyenoord in het huidige systeem weinig aan de middenvelder heeft. Doordat de Rotterdammers zonder echte controleur spelen, staat de jonge middenvelder vlak voor de verdediger en volgens Schelvis komt hij zo niet in zijn kracht.

Kökcü, die onder Advocaat geregeld fraaie doelpunten produceerde, was dit seizoen bij nog geen enkele goal betrokken. En dus stelt de commentator dat je zo weinig aan Kökcü hebt. Joey Veerman is volgens hem op die plek een veel betere optie: "Joey Veerman werd afgelopen woensdag toegezongen, het is wel duidelijk voor wie Het Legioen hem wil zien. Als je kijkt naar de cijfers van Orkün Kökcü: twaalf officiële wedstrijden zonder goals of assists. Hij moet blijkbaar in een andere rol spelen, veel meer controlerend. Maar daar is hij de speler niet naar."

Dennis van Eersel stelt net als Emile Schelvis dat Feyenoord op deze manier weinig aan de geboren Zaandammer heeft: "Langzamerhand moeten we de conclusie trekken dat hij te weinig goals en assists levert..."

Kijk hier de hele uitzending terug

De prachtige goal van Veerman tegen Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt