BREAKING! Brian Brobbey vertrekt komende zomer bij Ajax

Brian Brobbey vertrekt komende zomer bij Ajax. De 19-jarige spits heeft laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen, zo meldt de Amsterdamse club woensdagavond op hun website.

Ajax is al enige tijd bezig met de contractverlenging van Brobbey, die sinds 2010 in de jeugd speelt van de club. Veel talenten kregen in het voorjaar van 2020 de kans om bij te tekenen bij de club uit de hoofdstad en deden dat ook. Vanuit het kamp van Brobbey bleef het echter stil. Na zijn debuut in Ajax 1 zei de spits voor de camera nog dat hij zeer waarschijnlijk bij zou tekenen.

Woensdag kwam er dan eindelijk duidelijkheid, maar niet de duidelijkheid waar Ajax op hoopte. Brobbey heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. "Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van de 34-voudig landskampioen. "Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als de trainer hem nodig heeft zal hij hem opstellen."

Brobbey speelde tot nog toe zes keer in de hoofdmacht van Ajax en scoorde daarin twee keer. Woensdag raakte de Amsterdamse club ook nog een ander groot talent kwijt. Spits Julian Rijkhoff (16) tekende een contract bij Borussia Dortmund.