Trauner verwijt zichzelf weinig na goal Dybala: "Hij heeft een waarde van weet ik veel hoeveel"

Gernot Trauner staat aan de vooravond van zijn eerste kampioenschap. De Oostenrijkse verdediger is een vaste waarde in de ploeg van Arne Slot en keerde na zijn blessure dan ook direct weer terug in het basiselftal. In het Algemeen Dagblad vertelt Trauner over zijn tijd bij Feyenoord, de titel en het doelpunt van Paulo Dybala in Rome: "Ik heb die goal wel een aantal keer teruggekeken."

"Ik kom uit een klein rustig plaatsje in Oostenrijk, dan is Rotterdam natuurlijk heel anders", begint Trauner. "Net als binnen de selectie vind ik het multiculturele heel waardevol. Eigenlijk heb ik me vanaf het eerste moment thuis gevoeld in Rotterdam en spelen voor Feyenoord maakt me trots. De mensen hier zijn respectvol en ik voel dat ze het waarderen wat wij als spelers binnen en naast het veld doen voor de club. Daarom is het ook makkelijk geweest om hier te settelen."

Roma-uit

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Trauner was dit seizoen een tijdje geblesseerd en werd redelijk verantwoordelijk gehouden voor de late goal van AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Feyenoord had een goede uitgangspositie nadat het in de eigen Kuip met 1-0 had gewonnen van de Romeinen. In het Stadio Olimpico kwam de club uit Rotterdam op achterstand na een uur spelen, maar scoorde Igor Paixão de belangrijke gelijkmaker. Vlak voor tijd ging het echter alsnog mis. Dybala kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, draaide snel en knap weg bij Trauner en schoot prachtig binnen. In de verlenging ging de ploeg van Slot uiteindelijk ten onder (4-1).

Vanzelfsprekend baalt Trauner van de late tegengoal in de Italiaanse hoofdstad, maar hij neemt zichzelf niks kwalijk: "Ik heb dat veelbesproken doelpunt een paar keer teruggekeken. Hij heeft een marktwaarde van weet ik veel hoeveel en laat dat ook zien. Ik denk dat ik niet zo veel kon doen aan dat prachtige doelpunt, want ik wilde ook geen penalty veroorzaken."

Tekst gaat verder onder de video.

Titelkoorts

In Rotterdam maken ze zich momenteel op voor het eerste kampioenschap sinds 2017. Voor de verdediger uit Oostenrijk zou het zijn eerste prijs zijn op het hoogste niveau. Dat maakt stiekem wel wat los: "Natuurlijk droom ik soms over de titel. We staan acht punten voor. Het zou dus gek zijn als ik er niet aan dacht, maar we hebben natuurlijk nog niks. Ik ben niet meer de jongste en elke kans die je krijgt, moet je grijpen. Het is mij nog nooit gelukt een prijs te winnen. Met LASK Linz was ik wel dichtbij. We stonden bovenaan toen de coronacrisis uitbrak. Toen veranderde alles en gaven we het makkelijk weg. Dat wil ik niet nog een keer meemaken."

"Na de grote wedstrijden in januari kwam binnen de groep het besef dat we écht voor de titel mee konden doen. De grootste winst was natuurlijk dat we uit van Ajax wonnen. Toen realiseerden we: nu moeten we heel scherp zijn en blijven. We hebben veel zelfvertrouwen en dat werd toen alleen nog maar meer. Maar we hebben natuurlijk nog niks", eindigt Trauner toch nog enigszins op de vlakte.