Jody Lukoki blikt terug op panna bij Tim de Cler: "Die blijft mij achtervolgen"

Jody Lukoki speelt momenteel bij het Bulgaarse Ludogerets Razgrad, maar de meeste mensen zullen hem nog kennen van zijn periode bij Ajax. De vleugelaanvaller wist nooit door te breken, maar zijn debuut voor de Amsterdammers was daarentegen wel gedenkwaardig. Op 19 januari 2011 mocht Lukoki invallen tegen Feyenoord en gaf vervolgens een panna aan Tim de Cler: "Die panna blijft mij achtervolgen."

Toe aan de volgende stap

Hoewel Lukoki tot januari in ieder geval nog voor Ludogerets speelt, hoopt hij een overstap te maken naar een betere competitie. Ook Nederland hoort bij de opties: "Ik ben toe aan de volgende stap, maar ik ben hier nog niet uitgekeken. Er was interesse vanuit de Bundesliga en de Serie A. Spanje en Amerika kwamen ook nog. Maar het gevoel was niet écht goed", zegt Lukoki tegen Ajax Showtime. "De club heeft mij nodig, dus ben ik gebleven. Ik kijk tot de winter en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt. Het was uiteindelijk mijn beslissing."

Terugkeer naar Nederland

"Als ik terugkom, wil ik wel top-drie", aldus Lukoki over een eventuele terugkeer naar Nederland. "Er hangt wel een aardig prijsje boven mijn hoofd. Een Nederlandse topclub moet dat wel willen betalen." En tot slot blikt de 25-jarige Congolees-Nederlandse voetballer terug op zijn befaamde panna: "Het gebeurde gewoon. Ik had van tevoren nooit verwacht dat het zo'n effect zou hebben. Even tussen de benen en klaar, maar het werd helemaal opgehyped. Dat heeft natuurlijk ook te maken met Ajax - Feyenoord." Voor wie de panna wil terugzien, kan dat hieronder.