Krabbendam ziet kansen voor Feyenoord: "Er waren moeilijkere tegenstanders die ze konden loten"

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher in dienst van Voetbal International, ziet kansen voor de Rotterdammers in de kwartfinale van de Europa League. Vrijdagmiddag werd de ploeg van Arne Slot gekoppeld aan Shakthar Donetsk en dat biedt kansen, aldus de journalist.

Krabbendam is van mening dat de club uit Rotterdam-Zuid kans maakt op de volgende ronde. "Ze hebben hun beste speler, Mudryk, verkocht aan Chelsea. Er waren moeilijkere tegenstanders die ze konden loten. Ze staan onder Dnipro, waar AZ makkelijk van heeft gewonnen. Ze mogen ze niet onderschatten, maar het geeft de burger moed."

"Shakthar speelt haar wedstrijden in Warschau, het stadion van Legia. Tijdens de vorige wedstrijd tegen Stade Rennes zaten er nog behoorlijk wat mensen met een redelijke sfeer. Feyenoord komt niet in een spookstadion te spelen. Ze zullen niet met twee vingers in de neus van Shakhtar gaan winnen", zo vertelt Krabbendam over de toekomstige tegenstander.

In 2017 stonden de twee ploegen ook tegenover elkaar, maar toen in de Champions League. Destijds werd er twee keer verloren van de ploeg uit Oekraïne, maar het elftal van nu is een wereld van verschil met dat van 2017 volgens Krabbendam. "Toen ze in de Champions League tegen elkaar speelden zaten er allemaal topspelers in dat elftal van Shakhtar. Nu is het allemaal minder van kwaliteit. Je hebt een reële kans om de kwartfinale te halen."