Dit levert David Hancko minimaal op bij een transfer

David Hancko heeft in gesprek met Aktuality genoemd dat hij de Premier League als droombestemming ziet, mocht hij vertrekken bij Feyenoord. De verdediger heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar is zich van de interesse in hem bewust. 

David Hancko contract bij Feyenoord 

David Hancko ligt nog tot medio 2028 vast bij Feyenoord. Het zal hierdoor niet gemakkelijk zijn voor clubs om hem te kopen, zo geeft Hancko zelf ook toe. "Met het feit dat ik een nieuw contract heb getekend, zal het niet gemakkelijk zijn.” 

Clubs met interesse in Hancko 

De zaakwaarnemer van David Hancko liet eerder dit jaar nog weten dat zijn client kan rekenen op belangstelling van Paris Saint-Germain en Liverpool. Tegenover het Slowaakse Nova vertelde Branislav Jaruslek: "Als bureau hebben we niet alleen contact met deze twee clubs, maar ook met anderen die de situatie van Dávid volgen." Daarnaast wordt Newcastle United, door verschillende Engelse media, genoemd als geïnteresseerde partij.

(Tekst gaat verder onder de video)

Martkwaarde Hancko 

Feyenoord nam Hancko in de zomer van 2022 voor 8,3 miljoen euro over van Sparta Praag. Zijn martkwaarde bedroeg destijds 4,5 miljoen euro volgens Transfermarkt. Inmiddels is de waarde van Hancko naar een hoogte van 35 miljoen euro gestegen, een behoorlijke vooruitgang in een korte periode van minder dan twee jaar in Rotterdam.

Transfersom Hancko 

Met het gegeven dat David Hancko een martkwaarde van 35 miljoen euro heeft en nog een verbintenis tot medio 2028, is de verwachting dat Feyenoord een aardig groot bedrag kan vangen. Dit zal minimaal 35 miljoen euro zijn, mochtende Rotterdammers open staan om hem te verkopen. Mocht deze deal doorgaan, dan wordt Hancko de duurste uitgaande transfer van Feyenoord ooit.

Feyenoord-doelman vertrekt