Van Hooijdonk keert terug aan tafel bij Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk maakt zondag zijn opwachting bij Studio Voetbal. Dat heeft de NOS zaterdagavond bekendgemaakt.

In de uitzending van 13 augustus verweet Van Hooijdonk Ajax-trainer Maurice Steijn 'betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'. Steijn eiste via zijn advocaat dat de analist zijn uitspraken zou rectificeren.

Drie dagen later bood Van Hooijdonk zijn excuses aan, waarna Steijn besloot af te zien van een kort geding dat hij wilde aanspannen tegen de voormalig topspits. Diezelfde dag liet NOS Sport weten dat Pi-Air voorlopig niet meer zou aanschuiven bij Studio Voetbal. 

Van Hooijdonk keert zondag weer terug aan de talkshowtafel. "Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden", laat Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, in een reactie weten. "We hebben daar goed en intensief met elkaar over gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten".

"Ik had die uitspraken niet moeten doen en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden", concludeert van Hooijdonk. "Dit was een belangrijk leermoment voor mij. Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers