Marcelo verlengt contract bij Real Madrid en ontvangt schorsing

Marcelo verlengt contract bij Real Madrid en ontvangt schorsing

Real Madrid heeft het contract van Marcelo verlengd. De Braziliaanse linksback, die zich de afgelopen jaren stormachtig heeft ontwikkeld, heeft zijn contract tot medio 2022 verlengd in het Estadio Santiago Bernabéu. Op donderdag wordt er een persbijeenkomst georganiseerd voor de Braziliaan. 

Schorsing
Op dezelfde dag dat de contractverlenging bekend werd heeft Marcelo ook te horen gekregen dat hij voor twee wedstrijden geschorst is. Dit wegens een frustratiegebaar in de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Levante van afgelopen weekend. Marcelo moet daarom de duels met Real Sociedad en Real Betis aan zich voorbij laten gaan. Real Madrid kan nog wel in beroep gaan tegen de schorsing.

Al ruim tien jaar aan Real verbonden
Marcelo is al sinds januari 2007 verbonden aan Real Madrid, dat hem op 19-jarige leeftijd voor 6,5 miljoen euro wegplukte bij het Braziliaanse Fluminense. De linksachter heeft al 414 wedstrijden voor Real Madrid achter zijn naam staan. De 47-voudig international van Brazilië noteerde 78 assists en 28 doelpunten, maar ook vier rode kaarten in deze optredens.