"Dolberg niet verkopen is Overmars' grootste fout, die is straks geen 10 miljoen meer waard"

Marc Overmars kreeg de afgelopen periode veel kritiek op zijn aankoopbeleid, maar columnist Özcan Akyol begrijpt vooral niet waarom de directeur spelerszaken van Ajax Kasper Dolberg niet verkocht. Dat schrijft hij in de Nieuwe Revu.

AS Monaco zou naar verluidt een bod van zo'n 55 miljoen op de Deense spits hebben gedaan, maar Ajax en Overmars hielden hun poot stijf; Dolberg mocht niet gaan. Een grote fout, aldus Akyol: "De grootste fout die Overmars dit seizoen heeft gemaakt, blijft voorlopig onopgemerkt. Hij had Kasper Dolberg voor 55 miljoen aan AS Monaco kunnen verkopen, maar durfde daar niet mee akkoord te gaan, omdat de achterban zou krijsen en huilen. Wie een beetje realistisch is, weet dat geen enkele club op de wereld dat bedrag nog een keer zal bieden voor de jonge Deen."

"Straks minder dan 10 miljoen waard"

Akyol denkt zelfs dat de waarde van Dolberg in de komende winterstop al zal tegenvallen. "Een beetje verblind door hysterie is iedereen kennelijk vergeten dat Dolberg na zijn blessure, ruim een halfjaar geleden, nooit meer écht zijn potentie heeft laten zien. In de winterstop is Dolberg vermoedelijk nog geen 10 miljoen waard. Ik wil Dolberg niet direct vergelijken met Marcus Berg, Alfred Finnbogason en John Guidetti, maar dat waren ook spitsen die in een korte periode in Nederland veel goede dingen lieten zien, maar uiteindelijk de belofte niet waarmaakten."

Peter Bosz, die vorig seizoen met Dolberg werkte, sprak enkele weken geleden tijdens het Voetballer van het Jaar Gala nog zijn vertrouwen uit in de jonge Ajax-spits: