Hoe frusterend is het dat er geen Ajax-fans welkom zijn bij kampioenswedstrijd met Emmen?

Ajax-fans zijn zondag niet welkom bij het kampioensduel met FC Emmen. Er is voorlopig geen publiek toegestaan bij eredivisiewedstrijden. Dat meldt de KNVB donderdag.

Het kabinet heeft de voetbalbond laten weten voorlopig niet met de tests rond publiek bij wedstrijden door te willen gaan. In de eerste divisie wordt alleen op 30 april in beperkte mate publiek ontvangen, maar dat stond al eerder gepland. Vooralsnog blijft het ook hierbij, net als in de eredivisie. Bij Cambuur-De Graafschap zijn er bijvoorbeeld 2.500 toeschouwers welkom voor een uitgesteld titelfeestje van de Friezen. 

geen fans welkom bij kampioenswedstrijd ajax-fc emmen

Supportersvereniging Ajax

De supportersvereniging van Ajax noemt het besluit ‘uiterst teleurstellend’. “Wij roepen al sinds augustus 2020 dat er testevenementen zouden moeten plaatsvinden. Nu dit de laatste tijd eindelijk gebeurde en succesvol bleek, is een dergelijke beslissing voor ons niet uitlegbaar aan de achterban,” reageert directeur Fabian Nagtzaam tegenover het Parool.

“Wij hebben groot respect voor alle kampioenen in de zorg en deze mag ook nooit worden overbelast, maar ons inziens bewezen de eerdere testevenementen, waaronder de wedstrijd afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena, dat het kan.”

Fieldlab

Afgelopen weekend waren er in het kader van de Fieldlab-experimenten nog wel supporters aanwezig bij de eredivisieduels, waaronder Ajax-AZ. Ongeveer 7.500 fans volgden in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd en na afloop werd er door de Ajax-spelers met de fans een feestje gevierd op het parkeerdek van de Arena.

Ajax Podcast

Hoe frustrerend is het dat er zondag tegen FC Emmen geen Ajax-supporters aanwezig mogen zijn en barst er buiten het stadion niet alsnog een groot feest los met duizenden fans? Onze Ajax-watcher Rick Sinnige denkt van wel en praat je in 1 minuut bij in de Ajax-podcast.