Mossou over Bergwijn: "Afgelopen seizoen was hij een anti-aanvoerder"

Het is voor veel mensen even wennen dat Steven Bergwijn de nieuwe aanvoerder is van Ajax, maar Sjoerd Mossou denkt dat het bij nader inzien een goede actie is van Maurice Steijn. De columnist denkt het idee achter de benoeming te begrijpen.

"Ik vind het eigenlijk wel een slimme zet van Steijn", steekt Mossou van wal in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Afgelopen seizoen was Bergwijn een anti-aanvoerder, want hij straalde veel chagrijn uit alsof het een straf was om te voetballen. Daarnaast gaf hij dramatische persconferenties. Daar zag je geen aanvoerder in. Maar er is wel wat voor te zeggen om hem nu die verantwoordelijkheid te geven op deze leeftijd."

Doordat de vleugelaanvaller niet gezien wordt als geschikte kandidaat, denkt de journalist juist wél dat het een goede keuze is van de Ajax-trainer. "Hij is geen geboren aanvoerder, maar misschien valt het kwartje sneller op deze manier", licht hij toe. "In eerste instantie was ik verrast, maar als je erover nadenkt is het ergens wel logisch. Het geeft misschien ook wel extra motivatie aan Bergwijn."