LOL! Supporters Kaiserslautern sturen massaal dozen cornflakes naar Duitse voetbalbond

Supporters van Kaiserslautern, actief op het derde niveau in Duitsland, hebben een ludieke actie op touw gezet. De fans hebben massaal dozen met cornflakes naar het hoofdkantoor van de Duitse voetbalbond gestuurd.

Het begon allemaal met een opmerkelijke uitspraak van Jan Löhmannsröben. De middenvelder van Kaiserslautern beklaagde zich na afloop van de wedstrijd tegen Zwickau over de scheidsrechter: ''Hij kan beter cornflakes gaan tellen in plaats van fluiten'', aldus Löhmannsröben.

De uitspraak van de Duitser werd direct een hit op social media. Toen de Duitse voetbalbond besloot een onderzoek in te stellen, lanceerde een supporter van Kaiserslautern een oproep om massal dozen cornflakes naar het hoofdkantoor in Frankfurt te sturen. Onder #Cornflakeszaehlen reageerden honderden enthousiaste supporters. 

De Duitse bond heeft de actie sportief opgenomen en liet inmiddels weten dat er al duizend dozen cornflakes zijn gearriveerd. De dozen zullen allemaal gedoneerd worden aan een organisatie die minderbedeelden ondersteunt.