Manchester United op de schop: Worden dit de nieuwe aanwinsten van Erik ten Hag?

Erik ten Hag treedt vanaf aankomend seizoen in dienst als nieuwe trainer van Manchester United, maar is nu al druk bezig om zijn selectie op orde te stellen. De trainer kwam volgens diverse Engelse bronnen eerder met de directeur voetbalzaken van de Engelse grootmacht, John Murtough, bijeen in Amsterdam om het alvast over zijn plannen bij de club te hebben.

Ten Hag zou een budget van ongeveer 150 miljoen euro ter beschikking hebben. Hij zou dit budget willen spenderen op vier nieuwe spelers: Twee nieuwe middenvelders, een aanvaller en een centrale verdediger. Onder andere Ajax-speler Jurrïen Timber zou gelinkt worden aan een overstap, terwijl ook oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt worden genoemd. Eventueel mogen er bij de verkoop van andere spelers ook nog een doelman en een links- of rechtsachter gehaald worden. De volgende spelers zouden deze posities wel eens heel goed kunnen gaan invullen vanaf aankomend seizoen.

Verdediger:

In een zoektocht naar meer stabiliteit in de defensie wil Manchester United graag een nieuwe centrale verdediger aan de selectie toevoegen. Eerder werden onder andere Pau Torres, Mathijs de Ligt en Jurrien Timber genoemd. Maar het is vooral de laatsgenoemde die de recentelijk veelvuldig wordt gelinkt aan een overstap naar de Engelse grootmacht. Volgens het betrouwbare Sky Germany benaderde Bayern München de verdediger al, maar heeft Timber zijn zinnen gezet op een hereniging met Erik ten Hag bij Manchester United. De verdediger heeft nog een contract tot medio 2024 bij Ajax en volgens Transfermarkt bedraagt zijn huidige waarde zo’n 30 miljoen euro.

Middenveld:

Afgelopen seizoen bleek volgens de fans van de club dat Manchester United vooral op het middenveld geld moesten spenderen, dit bleef echter uit en dit seizoen blijkt vaak dat er te weinig diepgang zit in het middenveld. Erik ten Hag zou dit ook gezien hebben en mede daarom graag twee nieuwe middenvelders willen aantrekken.

De twee namen die de afgelopen tijd vaak samen genoemd worden zijn Kalvin Phillips (Leeds United) en Frenkie de Jong (FC Barcelona). Phillips is een middenvelder die vooral in defensief opzicht uitblinkt terwijl De Jong zowel aanvallend als verdedigend uit de voeten kan en beschikt over een goede pass. Phillips zou, bij degradatie van Leeds United uit de Premier League, voor ongeveer 30 miljoen euro op te halen zijn bij de rivaal.

De aankoop  van De Jong is volgens diverse bronnen prioriteit nummer één voor Erik ten Hag. De trainer wil graag herenigd worden met de middenvelder en met het gegeven dat FC Barcelona in moeilijkheid verkeerd omtrent haar financiën zou er zomaar wel eens een zomerse overstap plaats kunnen vinden. Zijn prijskaartje zou ongeveer 70 à 80 miljoen euro moeten bedragen.

Aanvaller:

Manchester United heeft met Cristiano Ronaldo een topspits ter beschikking, maar is zoekende naar een stand-in. Antony Martial lijkt na zijn gefaalde verhuurperiode bij Sevilla, voor een vertrek te staan bij Manchester United. Dit terwijl eerder al bekend werd dat Edinson Cavani de club ook gaat verlaten op transfervrije basis. Zijn landgenoot Darwin Núñez zou zomaar wel eens de opvolger kunnen worden van El Matador. De 22-jarige spits kende een topseizoen bij Benfica waarin hij het team onder andere in de Champions League door de groepsfase, ten koste van FC Barcelona, loodste. In de daaropvolgende ronde was hij met zijn goal mede verantwoordelijk voor de onverwachte Champions League-exit van Ajax. In de Portugese competitie staat de teller inmiddels op 26 doelpunten en 4 assists in 28 wedstrijden. De spits zou voor een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro op te halen zijn uit Lissabon.

Doelman:

De kans dat Manchester United op zoek moet gaan naar een nieuwe doelman is zeer groot. David de Gea won eerder al de strijd onder de lat van Dean Henderson. De doelman zat het afgelopen seizoen vrijwel iedere wedstrijd op de bank en heeft aangegeven te willen vertrekken indien Ten Hag hem niet tot eerste doelman promoveert.

In een zoektocht naar een nieuwe doelman zou David Raya zomaar wel eens de nieuwe back-up kunnen worden van David de Gea. De 26-jarige doelman is momenteel actief bij Brentford en werd vanwege zijn goede optredens opgeroepen voor de nationale ploeg van Spanje. Raya staat onder andere te boek als een doelman die een goede baldistributie heeft. Hij ligt nog tot medio 2024 vast bij Brentford en zijn huidige waarde wordt door Transfermarkt geschat op zo’n 18 miljoen euro.

Rechtsachter:

In de zoektocht naar extra versterking in de defensie zal Manchester United, bij inkomend geld van vertrekkende spelers mogelijk een nieuwe rechtsachter willen halen. Aaron Wan-Bissaka wordt gelinkt met een vertrek uit Manchester, terwijl Diogo Dalot nog volop in ontwikkeling is. Huidig-trainer Ralf Rangnick zou Erik ten Hag hebben aangeraden om Nordi Mukiele naar Engeland te halen. De rechtsachter van RB Leipzig is vooral in defensief opzicht erg sterk en beschikt over een contract wat volgende zomer afloopt. Om nog wat aan hem te kunnen verdienen zou RB Leipzig open staan voor biedingen op de verdediger. Naar verluidt is Mukiele voor een bedrag van 18 miljoen euro op te halen uit Leipzig.