Mourinho steunt uitgefloten Eriksen: "Moeten hem respecteren"

José Mourinho neemt het op voor Christian Eriksen, die tijdens het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Middlesbrough werd uitgefloten door eigen supporters. De Deen lijkt te gaan verkassen naar Internazionale.

Eriksen zou zelf al rond zijn met de Italiaanse club, zo schrijven Engelse media. De Deen kwam in 2013 over van Ajax en was jarenlang een vaste waarde bij de Spurs. Dat is één van de redenen dat het vertrek zwaar valt bij de fans. 

Respecteren

Dus gaven de supporters van Tottenham hem dinsdagavond de volle lading. Trainer Mourinho kon zich daar na afloop niet in vinden. "De fans moeten hem altijd respecteren en wij ook. Hij heeft ons altijd geholpen", was de reactie van de Portugees op de persconferentie. 

Over het spel van de Deen was Mourinho dan wel weer tevreden. "Hij speelde heel, heel, heel goed. Hij ging professioneel met de situatie om en dat verwacht ik ook van hem. Als hij vertrekt, kan hij dat met opgeheven hoofd doen." Spurs won de terugwedstrijd met 2-1, nadat het eerder met 0-0 gelijkspeelde.