Alle keren dat Louis van Gaal ruzie had met de media op een rij

Louis van Gaal staat erom bekend altijd zeer amusante persconferenties te geven. Zo ook maandag weer. De bondscoach had een verhitte discussie met Valentijn Driessen van De Telegraaf. Iets waar de gemiddelde voetballiefhebber wel van kan genieten. Hieronder een terugblik op de mooiste en meest verhitte discussies van Van Gaal met de media.

Televisie om van te genieten

In 2007 speelde AZ onder Van Gaal de play-off wedstrijd met Ajax om een plek in de voorronde van de Champions League. Nadat AZ het eerste duel in Alkmaar met 2-1 had gewonnen, ging het met 3-0 onderuit in Amsterdam. Volgens Van Gaal werd Ajax bevoordeeld, omdat Ajax een grote club is. Journalist Frits Barend en Jan Joost van Gangelen waren het hier niet mee eens. Van Gaal rondt de persconferentie af met de woorden 'jongens, jullie hebben weer genoten van deze tv'. Maar nadat Louis van Gaal is opgestaan, gaat het eigenlijk pas echt los.

Wat? ''Wat wat?''

Als analist had Van Gaal het ook vaak prima naar z’n zin. Maar niet alles beviel hem even goed. Zo was hij te gast bij Sport1, de voorloper van Ziggo Sport. Toen Van Gaal erachter kwam dat niet hij, maar Marc van Hintum en Wim Kieft de analyses zouden doen in het vervolg, liep Van Gaal verontwaardigd en boos de studio uit, live in de uitzending.

Oppassen wat je zegt

Dat Louis van Gaal niet met iedereen door één deur kan is bekend. Zo ook niet met Ron Jans. Na de verloren play-off wedstrijd van AZ tegen FC Groningen. Jans en Van Gaal zijn het niet met elkaar eens. En dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit worden. Bekijk de beelden hier. 

''Fuck Claudia''

De bondscoach van het Nederlands Elftal heeft het natuurlijk ook wel eens rustig aan gedaan. Zo had Van Gaal in 2016 tijd om zich te laten interviewen door Linda de Mol in Linda’s Zomerweek. Daarin zei hij spottende filmpjes, zoals die van LuckyTV, niet altijd leuk te vinden. Dat maakte Louis natuurlijk duidelijk op z’n Van Gaal's.

''Ik ben alleen tegen jou boos''

Ondanks de vrolijkheid die de laatste weken van de bondscoach afspat, kennen we hem natuurlijk vooral ook als een snel geïrriteerd man. Dat was ook vaak het geval als Van Gaal zich liet interviewen door NOS Langs De Lijn-verslaggever Andy Houtkamp. Van Gaal is duidelijk, hij vindt Houtkamp maar een vervelende vent.

''Ben ik nou degene die zo slim is?''

In misschien wel de bekendste persconferentie van Louis van Gaal heeft de coach het aan de stok met Ted van Leeuwen. De journalist stelt Van Gaal een vraag die hem duidelijk niet bevalt. Waarop de inmiddels iconische uitspraak volgt: ‘’Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?’’

Feyenoord-doelman vertrekt