Van Loen over opvolger Gimenez: 'Ueda en Carranza staan er nog niet'

Als het aan John van Loen (59) ligt, dan moet Feyenoord bij een eventuele transfer van Santiago Giménez een vervanger halen. In gesprek met Voetbalflitsen gaat de oud-spits in op het transferbeleid van de Rotterdammers. 

Wat vindt John van Loen van Ayase Ueda?

Als Santiago Giménez vertrekt, is het volgens Van Loen cruciaal dat Feyenoord een waardige opvolger aantrekt. “Ik denk wel dat ze dan een nieuwe spits moeten halen, zeker,” stelt Van Loen vast. Hij denkt dat Ayase Ueda nog niet bewezen heeft dat hij de rol van vaste spits kan invullen. "Deze Japanse jongen, die heeft al zo veel wedstrijden gespeeld; invalbeurten gehad, kansen gekregen... Ik denk niet dat hij spits nummer één is voor Feyenoord", kaart Van Loen aan. "Omdat hij te weinig scoort en je hebt verder ook niets meer achter de hand, als echte centrumspits."

ayase ueda voor feyenoord
De Japanner moet het bij Feyenoord vooral met invalbeurten doen

"Feyenoord weet donders goed welke spits dat moet zijn"

Van Loen vertrouwt er ook nog niet op dat Julián Carranza er direct kan staan. "Deze jongen heb je nog niet gezien. Dat moet eerst, voordat hij in aanmerking komt voor een basisplaats. En misschien lukt het hem wel, laten we dat hopen. Maar als ik Feyenoord zou zijn, dan moeten ze er gewoon een speler voor terughalen, die al doelpunten maakt. Zeker in de Nederlandse competitie", kaart Van Loen aan.

"Feyenoord weet donders goed welke speler dat moet zijn. Ik denk dat ze al een lijst hebben met mogelijke vervangers. Dus dat is niet zo moeilijk. Die gaan ze af; van nummer één tot nummer zeven", zo klinkt het. "Ze zullen niet met de handen in het haar zitten. Is de ene spits niet haalbaar, gaan ze naar de volgende. Ik ben niet bang dat Feyenoord geen goede spits gaat halen, áls Giménez natuurlijk weg gaat."

"Die doen mee om het kampioenschap. Anders ben je geen Feyenoord"

Over het transferbeleid van Feyenoord deze periode is Van Loen positief. “Ze zijn nog rustig en hebben wat jonge jongens kansen gegeven.” Hij wijst specifiek naar Ibrahim Osman, die een sterke indruk maakte tijdens zijn debuut. “Die heeft het tegen PEC Zwolle redelijk goed gedaan. De eerste assist is al gegeven, dus dan kun je al niet meer stuk. Die heeft gewoon een goede wedstrijd gespeeld, tegen een redelijk zwakke tegenstander. Hij is goed begonnen, dus dat is positief.”

De terugkeer van Calvin Stengs en de aanwezigheid van Quinten Timber zijn volgens Van Loen ook belangrijke versterkingen. “Ik denk dat Feyenoord de weg omhoog wel weer pakt, als ze het elftal bij elkaar houden. En Stengs is natuurlijk weer terug. Samen met Timber staan de sterkhouders zo weer op het middenveld." Van Loen verwacht dat Feyenoord het seizoen zal doorbrengen als serieuze kandidaat voor de titel. "Die doen mee om het kampioenschap. Anders ben je geen Feyenoord. Samen met Ajax en PSV moet je altijd spelen om de titel", zo kaart de 7-voudig international tot slot aan.

Van Loen ziet bij aartsrivaal Ajax juist een mogelijk probleem met Wout Weghorst: 'Lange peer naar voren'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers