Dest blij met debuut: "Dankbaar voor de kans"

Sergino Dest werd maandagochtend medisch gekeurd bij PSV en stond dinsdagavond al op het veld in Glasgow. Dat had te maken met de blessure van Patrick van Aanholt en het gat in de defensie, maar dat ving de Amerikaanse huurling uitstekend op.

"Helaas hebben we tegen Rangers niet de overwinning geboekt die we wilden, maar dan moeten we het in de thuiswedstrijd maar laten zien", begint hij na het 2-2 gelijkspel op Ibrox. Alles ging in een razendsnel tempo en voordat Dest het wist, stond hij in de basis van PSV. "Het liefst heb je wat meer tijd zodat je je beter kunt aanpassen. Patrick was geblesseerd, daardoor kwam er een plekje vrij voor mij. Ik was dankbaar voor de kans."

Aan de linkerkant stond hij achter Noa Lang en de twee kunnen het goed vinden met elkaar, ook op het veld. De verdediger denkt dat de connectie alleen maar sterker gaat worden. "Noa en ik kennen elkaar goed en ik weet dat we echt nog tot meer in staat zijn. Het is zeker een voordeel dat we elkaar kennen van onze periode bij Ajax. We zijn ook buiten het veld vrienden, dat helpt ook. Ik denk dat we volgende week tegen Rangers nog meer kunnen laten zien", besluit Dest.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers