‘Ajax-samenwerking werpt vruchten af: middenvelder aast op transfer’

Sinds 2022 heeft Ajax een samenwerking met het Mexicaanse CF Pachuca. Volgens landelijke media uit Zuid-Amerika heeft Érick Sánchez zijn zinnen gezet op een transfer naar de Eredivisie en heeft hij daarbij Amsterdam aangemerkt als favoriete bestemming.

Zijn huidige werkgever bracht eerder Hirving Lozano en Érick Gutiérrez al naar Nederland. Volgens Diario Record is de 24-jarige aanvaller van plan om te vertrekken en heeft hij een vertrekwens ingediend bij de clubleiding uit Mexico.

‘Mexicaanse middenvelder zet zinnen op stap naar Ajax’

De 24-jarige Sánchez is volgens het medium duidelijk geweest richting Pachuca en een boodschap achtergelaten dat hij komende zomer naar Europa wil transfereren. Hij speelt de komende weken ook mee met de nationale ploeg in de CONMEBOL Copa América en heeft een contract bij CF Pachuca met een looptijd tot medio 2025.

In 38 optredens in competitieverband scoorde hij gedurende het seizoen in totaal negen treffers en gaf hij negen assists. Of de Amsterdammers daadwerkelijk concreet in de markt zijn voor Sánchez is vooralsnog onbekend, maar dat er het nodige staat te gebeuren op transfergebied is duidelijk.

Feyenoord-doelman vertrekt