Koeman neemt het op voor Davy Klaassen: ''Hij heeft tijd nodig''

Koeman neemt het op voor Davy Klaassen: ''Hij heeft tijd nodig''

Davy Klaassen heeft dit seizoen nog geen indruk gemaakt. Everton betaalde afgelopen zomer 27 miljoen voor de Nederlander, die een van de grote aankopen van The Toffees werd. De Oranje-international begon goed aan de voorbereiding, maar heeft moeite om zich in de Premier League te onderscheiden. Ronald Koeman gunt de middenvelder wat tijd.

“Hij heeft tijd nodig, hij is oké. Hij is intelligent aan de bal. Hij kan nog fitter worden en fysiek sterker worden voor de duels op het middenveld. Dat is wat hij moet leren en wat hij nog moet verbeteren, maar dat is normaal,” vertelde Koeman aan verslaggevers. “De Eredivisie is niet de Premier League en die jongen zal de tijd krijgen.”

Geduldig

“Het gaat allemaal om de speler zelf. Andere jonge spelers worstelen met dezelfde vragen. Sandro Ramírez moet bijvoorbeeld ook geduldig blijven. Hij zal goed worden, aangezien ik niet twijfel aan zijn kwaliteiten”, waren de woorden van de Nederlandse oefenmeester. Donderdag neemt Everton het in de Europa League op tegen Apollon Limassol. De kans is groot dat Klaassen dan weer speeltijd krijgt. Wayne Rooney is namelijk vanwege een snee boven zijn oog een twijfgeval voor de wedstrijd.