Steijn zeer kritisch op Ajax-duo: "Spelers beter maken is mijn werk, maar wat ik tot nu toe zie..."

Trainer Maurice Steijn benadrukt dat Ajax zich deze transferzomer moet versterken met een speler voor in het linkerverdedigingsblok. De 49-jarige oefenmeester is niet tevreden met het huidige materiaal.

"Daar moeten we wat. Hato zou op links kunnen spelen en dan halen we een andere centrale verdediger, of we halen een andere linksback. Ik vind dat het op die positie beter moet", vertelde Steijn na afloop van het verloren oefenduel met RSC Anderlecht (3-0) in gesprek met Voetbal International. "Ik kan dan met die gasten die we hebben aan de slag gaan, want spelers beter maken is mijn werk, maar wat ik tot nu toe zie... Dan mag er wel een schepje bovenop". De Ajax-coach doelde daarmee op Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine.

"Om in de de top van Nederland te spelen moet een aantal posities versterkt worden. Dat weten we, al een aantal weken. Verdedigend moeten er twee spelers bij. We zijn op dit moment dicht bij een aantal spelers, maar het is lastig. Ze hebben andere keuzes, financieel betere keuzes. In het verleden kon je die jongens dan over de streep trekken met Champions League-voetbal, maar dat kan nu niet. We willen heel graag, het is nu even de finishing touch afwachten", aldus Steijn.

Naast Jorrel Hato kan Ajax voor het linkerverdedigingsblok ook nog een beroep doen op Ahmetcan Kaplan. De twintigjarige Turk kwam vorige zomer voor bijna tien miljoen euro over van Trabzonspor, maar is door zwaar blessureleed nog niet in actie gekomen voor de hoofdmacht. Kaplan is nog herstellende, maar zijn debuut voor het eerste elftal laat niet lang meer op zich wachten. Ajax is ook nog op zoek naar een vervanger voor de naar Arsenal vertrokken Jurriën Timber. Josip Sutalo wordt gezien als de ideale opvolger, maar van een akkoord met zijn club Dinamo Zagreb is vooralsnog geen sprake.

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers