Throwback: Kuip ontploft na late bekeroverwinning in Klassieker

Feyenoord en Ajax nemen het woensdagavond in de halve finale van de KNVB Beker tegen elkaar op. Acht jaar geleden stond dit heerlijke affiche ook op het programma en dit werd een editie die veel Rotterdamse fans niet snel zullen vergeten.

In de derde ronde van de beker werden Feyenoord en Ajax aan elkaar geloot en op 28 oktober 2015 was het dan zover. Met spelers als Dirk Kuyt, Eljero Elia en Michiel Kramer bij de thuisploeg terwijl aan de andere kant Mike van der Hoorn, Viktor Fisher en Richedly Bazoer op het formulier stonden. 

Het leek lange tijd op verlenging uit te draaien, aangezien beide teams niet wisten te scoren. Vlak voor tijd veranderde dit echter. Karim El Ahmadi stond achter de bal voor een vrije trap en slingerde deze voor het doel. Kuyt was in gevecht met Joël Veltman en de Ajax-verdediger kreeg daarin de bal ongelukkig op zijn fout, waardoor deze zo de hoek in vloog. Wat volgt is een ontploffende Kuip en een groot feest bij de Feyenoord aanhang. Later dat seizoen won de club uit Rotterdam, onder leiding van Giovanni van Bronkhorst, het bekertoernooi.

Bekijk hier de samenvatting van dit duel!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers