Brands heeft moeite met beslissing: "Je moet niet meten met twee maten"

Naar aanleiding van spreekkoren gedurende de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tussen Ajax en PSV, kregen de Eindhovenaren een boete van 20.000 euro. Daarnaast besloot de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, geen uitsupporters toe te laten zondagmiddag bij Ajax-PSV. Een besluit waar algemeen directeur van PSV, Marcel Brands, moeilijk mee kan leven en dat heeft hij naar eigen zeggen ook laten weten aan de Amsterdamse burgemeester: "Ik heb op die brief (van Halsema over het besluit, red.) ook geantwoord. Niet omdat ik vind dat ik het goed moet, maar ik vind wel dat als je zo'n besluit neemt, en dit heb ik ook tegen de KNVB gezegd, je niet met twee maten moet meten", aldus Brands in de studio van ESPN bij Goedemorgen Eredivisie

PSV kreeg, na de gewonnen wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, een rapport van de KNVB waarop de spreekkoren van minuut tot minuut stonden uitgeschreven: "PSV krijgt dan deze straf (geen uitsupporters bij Ajax-PSV, red.) en 20.000 euro boete en de andere kant is nul. Dat is moeilijk uit te leggen aan onze supporters", aldus Brands, die vertelde dat er een tijdens de wedstrijd een waarnemer van de KNVB aanwezig was, die bijhield wat er bij de spreekkoren werd gezongen. "In de zestiende minuut PSV, in de achttiende minuut Ajax en dan weer in de 26ste minuut PSV", licht Brands toe, die daarnaast aangaf het frappant te vinden dat de spreekkoren van PSV wel in het rapport staan en die van Ajax niet. "Er is niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat mij er niet om dat Ajax een straf moet hebben, maar hoe kan ik het uitleggen aan onze achterban dat er met twee maten wordt gemeten. Dat is niet uit te leggen", aldus Brands.

Enkele PSV-supporters lieten hun onvrede blijken in Amsterdam bij de woning van burgermeester Halsema. Op het spandoek stond de boodschap: 'Van supporters pesten, wordt je blij. Je zoon is een crimineel, niet wij', doelend op het besluit dat er geen supporters uit Eindhoven welkom zijn tijdens de topper in de Eredivisie. Tijdens Goedemorgen Eredivisie werd Brands ook geconfronteerd met de actie van de PSV-aanhang en keurde hij dit af: "Dat vind ik niet goed. Iedereen mag het ergens niet mee eens zijn, maar ik vind niet dat je mensen in hun privésituatie moet storen en je moet zeker niet de kinderen erbij betrekken", aldus Brands.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - PSV’

Berghuis is niet bang voor weerzien met internationals van PSV: "Dat is niets persoonlijks"

KNVB gaat opstootjes Ajax-PSV niet onderzoeken: "Geen reclame, maar komt niet in aanmerking"

Engelse scouts op de tribune tijdens Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV

Discussies over opstootjes blijven doorgaan: wel of geen schorsing voor Klaassen?

Moet Berghuis na deze actie tijdens Ajax-PSV vrezen voor een schorsing?

PSV oogst lof na winst in Amsterdam: "Het is jammer dat de winterstop komt"

'Miskoop van het jaar' en 'nieuw wereldwonder' moeten het ontgelden na Ajax-PSV

Schreuder gefileerd: "Hij flirt met snel ontslag bij Ajax"

Kortsluiting na afloop Ajax-PSV: deed Klaassen 'een Suarez'je'?

Studio Voetbal-analisten zijn overtuigd: "Als vandaag een examen was voor het WK, dan is hij geslaagd"

PSV-Praat aflevering 9: "We lijken de knop gevonden te hebben om topwedstrijden éindelijk te gaan winnen"