Van Nistelrooij kijkt uit naar 'schitterende wedstrijd' tegen oude bekende: "Het respect is groot"

PSV staat aanstaande zondag in het Philips Stadion tegenover Ajax en voorafgaand aan het duel met de Amsterdammers heeft coach Ruud van Nistelrooij zich uitgesproken over het duel én het weerzien met voormalig Oranje-teamgenoot John Heitinga.

Het verschil tussen de nummer 2 en nummer 3 bedraagt slechts zeven goals, dus zullen beide teams er alles aan doen om de wedstrijd in Eindhoven aanstaande zondag winnend af te sluiten. Van Nistelrooij won de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen tegen Ajax. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd er 3-5 gewonnen en in competitieverband wonnen de Eindhovenaren in Amsterdam met 1-2. "Het is een schitterende wedstrijd. Heel Nederland kijkt ernaar uit. Heel Eindhoven leeft er naartoe, maar we gaan het niet groter maken dan het is.

Van Nistelrooij kijkt uit naar weerzien met Heitinga

Tijdens de laatste ontmoeting tussen Ajax en PSV was Alfred Schreuder de trainer in Amsterdam. Inmiddels is John Heitinga verantwoordelijk en daarmee treft Van Nistelrooij een oude bekende, waar hij bij Oranje samen mee speelde en in clubverband enkele keren tegenover stond. De coach van PSV vindt het bijzonder om weer tegenover Heitinga te staan: "We hebben samen geweldige toernooien beleefd met het Nederland", blikt Van Nistelrooij terug, die daarnaast ook in Spanje tegenover Heitinga stond in de Madrileense derby en als jeugdtrainer wedstrijden tegen Heitinga coachte. "Het respect is groot naar elkaar toe", aldus Van Nistelrooij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers