'Real Madrid ziet Ajax-talent Jorrel Hato als mogelijke versterking'

Real Madrid heeft interesse in Ajax-verdediger Jorrel Hato, zo meldt het Spaanse medium Diario AS. Ondanks deze belangstelling is een snelle transfer onwaarschijnlijk, aangezien Hato onlangs zijn contract bij Ajax verlengde.

De Spaanse club kampt met een tekort aan centrale verdedigers door de blessure van David Alaba. Momenteel kunnen alleen Antonio Rüdiger en Eder Militão rekenen op speeltijd, terwijl Jesús Vallejo weinig perspectief heeft.

Eerder probeerde Real Madrid nog Leny Yoro binnen te halen, maar Manchester United ging er uiteindelijk met de Fransman vandoor. Nu kijkt de club naar alternatieven zoals Aymeric Laporte en Diogo Leite, maar Hato blijft een interessante optie. Hoewel Hato wordt gezien als een vergelijkbare speler als Yoro, zal Real diep in de buidel moeten tasten voor een transfer. Hierdoor lijkt een overstap van Hato naar Real Madrid voorlopig niet aan de orde.

Hoeveel is Jorrel Hato waard?

Eind mei 2024 wordt de marktwaarde van Jorrel Hato geschat op dertig miljoen euro. Het is de hoogste schatting voor de verdediger van Ajax

Tot wanneer staat Jorrel Hato onder contract bij Ajax?

In maart 2024 tekende Jorrel Hato een nieuw contract bij Ajax. Hierdoor staat hij nog tot medio 2028 onder contract in Amsterdam. Dit is wat Jorrel Hato minimaal moet gaan opleveren bij een transfer.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers