Hakim Ziyech: ''Dit kan aan het einde van het seizoen nog pijnlijk worden''

Hakim Ziyech: ''Dit kan aan het einde van het seizoen nog pijnlijk worden''

Ajax is dit seizoen niet al te best begonnen. De Amsterdammers spelen niet in Europa en lieten zondagmiddag tegen ADO Den Haag wederom punten liggen. In het Cars Jeans Stadion werd een voorsprong weggegeven en eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. 

Volgens middenvelder Hakim Ziyech kan dit aan het eind van het seizoen nog wel eens pijnlijk worden. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij: ''Het is om moedeloos van te worden. Dit kan aan het einde van het seizoen nog pijnlijk worden. Dat hebben we vorig jaar wel gezien. In de rust hadden we 0-4 voor moeten staan. En zelfs na die gelijkmaker hadden we zoveel ruimte en kansen. Ongelofelijk."

Europees voetbal

Omdat de ploeg geen Europees voetbal speelt, kan het zich enkel en alleen op het kampioenschap en de KNVB-beker richten. Elk puntverlies in de Eredivisie is dus extra zwaar voor de Amsterdammers. Hierover had Ziyech het volgende te zeggen: "Dat we geen Europees voetbal spelen, moet ik vooral ook mezelf kwalijk nemen. Daar heb ik een aandeel in gehad. In die wedstrijden heb ik zelf ook gefaald. Alleen competitie en beker is geen fijn vooruitzicht, maar daar heb ik mee te dealen. Is me eerder bij FC Twente ook gelukt."