Angst voor Simons-vertrek heerst bij PSV: Als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil hij door"

Xavi Simons is het grootste talent binnen de selectie van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij, maar de Eindhovenaren hebben het enorm zwaar. De landstitel lijkt hoogst onwaarschijnlijk en de Brabanders hebben enkel nog kans op de bekerwinst. Björn van der Doelen maakt zich zorgen over de toekomst van de negentienjarige smaakmaker bij PSV.

Door de huidige positie op de ranglijst, de derde plek, lijkt deelname aan de UEFA Champions League niet realistisch en de oud-PSV'er vraagt zich af of Simons voor minder in Eindhoven blijft, een mogelijk vertrek kan rekenen op zijn begrip. "Dat is volkomen te begrijpen. Als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil zo'n jongen gewoon door", zegt hij in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International

"Hij heeft verder ook met niemand iets te maken. Het gaat om zijn carrière en zijn ontwikkeling. Hij mag zelf zijn keuze maken", vervolgt Van der Doelen. "De komende acht wedstrijden zullen daar heel belangrijk in zijn. Als daarin goed wordt gespeeld, resultaten worden behaald en je tweede wordt, zal dat echt meespelen. En terecht. Als het een fiasco wordt, kun je niet verwachten dat zo'n jongen zegt: ik blijf toch maar gewoon zitten, want ik heb het hier goed naar mijn zin. Dat is ook fijn, maar hij heeft de potentie voor de wereldtop en het zou zonde zijn als hij dat niet zou doen."

Daarnaast is Simons ook een vast plekje in de definitieve selectie van het Nederlands elftal aan het claimen en dat geeft aan hoe belangrijk het talent is voor PSV. Van der Doelen vreest voor zijn vertrek. "Simons ben je volgend jaar kwijt, ben ik bang. Die loopt ook tegen frustraties aan en dat is heel goed te begrijpen. Dat zou eeuwig zonde zijn, want hij maakt het verschil, hè?" Zijn vorige werkgever, het Franse Paris Saint-Germain, heeft een optie tot koop op de aanvaller, maar daarbij is de mening van de Eredivisie-topscorer bindend.

Feyenoord-doelman vertrekt