‘Ajax bezig met contractontbinding Hamstra’

Ajax wil niet verder met Gerry Hamstra. Volgens Mike Verweij zijn de Amsterdammers bezig met het ontbinden van zijn contract. Hamstra wordt mede rekening gehouden voor de teleurstellende transferzomer van de club.

Verweij weet in de Kick-Off podcast van De Telegraaf het volgende te vertellen. "Hamstra heeft de kans gehad om zich te profileren door een goede trainer aan te stellen en goede aankopen te doen. Als hij dat gedaan had, was hij waarschijnlijk wel technisch directeur geworden als opvolger van Overmars,” vertelt Verweij. "Ik denk dat het uiteindelijk wel consequenties gaat hebben. Dat óf Hamstra er zelf voor kiest om weg te gaan óf dat Ajax beslist dat het beter is dat hij vertrekt. Ik krijg wel meerdere signalen dat ze bezig zijn met de ontbinding van zijn contract.”

Technisch directeur op komst

Verweij vertelt verder nog dat Huntelaar mogelijk meer verantwoordelijkheid krijgt en dat Hamstra mogelijk het seizoen niet eens meer afmaakt. Ajax is ondertussen bezig met Julian Ward, die de nieuwe technisch directeur moet gaan worden. Eerder werd bekend dat deze naar alle waarschijnlijkheid deze week nog gepresenteerd zal worden.