Brands ontkracht Gakpo-geruchten rondom De Jong: "Er is geen enkel bod geweest op Gakpo waar PSV 'ja' tegen zou willen zeggen"

Marcel Brands heeft daags na het plotselinge vertrek van technisch directeur John de Jong gereageerd op het incident. De algemeen directeur laat weten dat er sprake was van een vertrouwensbreuk tussen de RvC en John de Jong en dat de technisch directeur daardoor besloot om te stoppen.

Volgens Brands is het allemaal begonnen vlak na het sluiten van de transferwindow. Hij heeft nog zijn uiterste best gedaan om De Jong te behouden, maar laatstgenoemde baalde enorm van de vertrouwensbreuk en had geen interesse in een gesprek. Hij ontkent ook dat de laatste transferwindow de oorzaak is, want volgens Brands gaat het over de periode daarvoor. "Er is geen enkel bod geweest op Gakpo waar PSV 'ja' tegen zou willen zeggen". 

Brands probeerde middels gesprekken de situatie te lijmen. "Na het evalueren van de transferzomer bleek dat de RvC geen vertrouwen meer had in John, althans niet zoals dat zou moeten zijn. Ik heb toen een aantal gesprekken gehad met de RvC en daaruit kwam dat ik met de directie én John ging praten. We hadden voorgesteld om John en de RvC om tafel te laten gaan, maar na de vakantie van John liet hij weten dat hij zich niet goed voelde bij een gesprek met de RvC en wilde stoppen".

Brands reageert op vertrek van John de Jong

Net binnen