Bosz blijft ambitieus ondanks Simons-vertrek: "We willen nog steeds alle prijzen pakken"

Het vertrek van Xavi Simons bij PSV kwam voor trainer Peter Bosz niet als een verrassing. De 59-jarige oefenmeester baalt van de situatie, maar blijft tegelijkertijd ambitieus.

PSV maakte zondagochtend bekend dat Simons het trainingskamp in Windischgarsten verlaat om zijn transfer naar Paris Saint-Germain af te ronden. "Ik wist dat het er al een tijdje aan zat te komen, maar het is vervelend", zo vertelt Bosz dinsdag voor de camera van ESPN. "Het is een goede speler en die had ik er graag bij gehad".

In het contract van Simons stond een speciale clausule opgenomen, waardoor PSG hem voor zes miljoen euro kon terughalen. De Parijzenaren hebben daar uiteindelijk ook gebruik van gemaakt. Bosz: "Bij de eerste gesprekken wist ik dat hij een clausule in zijn contract had. Voordat hij op vakantie ging heb ik nog even met hem gezeten en hebben we het erover gehad dat ik hem er graag bij hield. Maar hij heeft uiteindelijk een andere keuze gemaakt".

Bosz is niet van plan om bij de pakken te gaan neerzitten. "Het verandert onze plannen niet. We willen nog steeds kampioen worden, we willen nog steeds alle prijzen pakken. Er zal straks een andere speler voor hem komen. Dan zullen wij onze speelwijze iets moeten aanpassen, want hij (Simons, red.) heeft natuurlijk hele specifieke kwaliteiten", aldus Bosz.

Ook interessant